Halfrust

2

Halfrust; een toestand waarin de kalmte bedrieglijk is, als het kwispelen van de staart van een liggende hond. Zo zijn Pisa's gedichten. Ze blikt achter de patiëntennummers binnen de psychiatrie, grijpt soms vol verlangen naar de dingen die voorbij zijn, en toont haar moeite om vooruit te komen. Soms lichtvoetig, dan weer ernstig en bang, maar altijd vol mededogen.

Met gevoel voor ironie en een vaak plotselinge scherpte neemt ze de lezer mee langs momenten in het leven waar hij vaak van weg probeert te kijken.

Pauline Pisa is dichter en reikte tot de finale van de NK Poetry Slam. Halfrust is haar poëziedebuut.

'Pisa heeft een heldere poëtica en een theatrale voordracht.' - Het Literatuurhuis

'Pauline Pisa bruist en fonkelt op het podium. Pisa tilt je op en voert je mee in haar aansprekende wereld van verbeeldingskracht. Een geweldige ervaring.' - North Sea Poetry
Verschenen in
Genre
Poëzie
Laatste editie
17 januari 2015
Uitgeverij
Uitgeverij Marmer Ebooks B.V.
ISBN
9789460688690 , 9789460682261
Advertentie

Lezersrecensies (1)

Bedrieglijke kalmte

door: Guus Bauer 1 like

Dichteres Pauline Pisa (1968) is een echt podiumbeest. Ze reikte in 2006 tot de finale van de NK Poetry Slam en staat sindsdien regelmatig op de planken. Haar heldere gedichten lenen zich goed voor voordracht, temeer omdat Pisa ze fijn theatraal kan brengen. Op papier, ontdaan van alle bombarie,...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic