Hallo!

0

Na de zomervakantie alweer een groep hoger. Een nieuwe klas, een nieuw lokaal en een nieuwe juf of meester. Voor kinderen met AD(H)D is het soms lastig om te wennen aan de nieuwe situatie. Met goede begeleiding van een docent is het halve werk vaak al gedaan. Maar hoe weet je als leerkracht hoe je een kind met AD(H)D het beste kunt begeleiden? Dat kan de leerling vaak zelf (met wat hulp van ouders) het beste aangeven.

In 'Hallo!' wordt op een luchtige en stapsgewijze manier duidelijk gemaakt wat de individuele kenmerken zijn van de leerling met AD(H)D. De leerling kan zelf in de tekstjes invullen welke eigenschappen van toepassing zijn op hem/haar. Naast de ruimte voor de ervaringen van de leerling zelf, kunnen ook ouders en eerdere leerkrachten in het boekje iets vertellen over de leerling. Het eindproduct is een overzichtelijke 'handleiding' zodat leerkracht en leerling vanaf de start van het nieuwe schooljaar niet met een achterstand hoeven te beginnen.
Verschenen in
Genre
Gezondheid & Psychologie
Aantal pagina’s
32
Laatste editie
06 november 2013
Uitgeverij
Uitgeverij Pica
ISBN
9789491806087 , 9789491806209

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic