Hallo daar!

1

De zoektocht naar leven elders in het universum Het is haast onvoorstelbaar: alleen al in ons Melkwegstelsel zouden zich meer dan tien miljard planeten met leven kunnen bevinden. Het onderzoek naar buitenaards leven is een serieuze wetenschappelijke discipline geworden. Wat kunnen wij vanaf de aarde te weten komen over leven buiten onze planeet? Hoe zou dat leven er überhaupt uit kunnen zien? Zou de mens op onbekende planeten kunnen overleven? In Hallo daar! neemt de vooraanstaande astrofysicus Ben Moore ons mee op een adembenemende reis: van het ontstaan en de evolutie van het leven op aarde naar mogelijk leven elders in de kosmos. Het is een zoektocht die zich beweegt tussen wetenschap en menselijk voorstellingsvermogen.

Verschenen in
Genre
Onderwijs & Wetenschap
Laatste editie
13 juli 2015
Uitgeverij
Nieuw Amsterdam
ISBN
9789046819128
Bestel dit boek vanaf  €22,99 bij

bestellen
bestellen
Boeken.combestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Hebban recensie

    Martijn Lindeboom Hebban Crew

Zoeken naar aliens is geen sciencefiction

door Martijn Lindeboom op 27-03-2016

Een boek over buitenaardse wezens wordt al snel voor sciencefiction versleten. Hallo daar! van de Zwitserse hoogleraar astrofysica Ben Moore geeft daar zijn eigen twist aan. Het boek gaat over het ontstaan van leven, de ontwikkeling van eencellig naar meercellig leven, overleven en evolueren en over mogelijke vormen van buitenaards leven.

De eerste hoofdstukken behandelen het leven op aarde, maar...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic