Handboek mindfulness

0

Mindfulness wint aan populariteit en wordt steeds vaker met succes toegepast in de geestelijke gezondheidszorg. Toch bestaan er ook vooroordelen over, en kan het lastig zijn om mindfulness te integreren in een reguliere therapeutische behandeling. Want is mindfulness een methode, of eerder een levensvisie?
Mindfulness: een methode of levensvisie?
In Mindfulness - De aandachtsvolle therapeut wordt mindfulness als methode én als levensvisie beschreven. Voor therapeuten die mindfulness willen integreren in individuele psychotherapie beschrijft zij het als methode. Als uitgangspunt neemt Hulsbergen hiervoor het cognitief gedragstherapeutisch denkkader. Echter, voor het verbeteren van de therapeutische relatie en door het zelf beoefenen van mindfulness beschrijft zij het als levensvisie. U leert hoe u mindfulness op meerdere vlakken in uw leven kunt toepassen.
Opbouw van het boek
Mindfulness - De aandachtsvolle therapeut bestaat uit twee delen. Het eerste deel beschrijft het theoretisch en wetenschappelijk kader, waaronder de boeddhistische psychologie en therapeutische programma's waarin mindfulness een plaats heeft gekregen. Het tweede deel gaat over de praktische toepassing van mindfulness binnen individuele therapie. In de bijlage staan diverse mindfulnessoefeningen beschreven, voor zowel de cliënt als uzelf.
Een toegepaste gids voor therapeuten
Dit handboek voor therapeuten is zeer toegankelijk geschreven en bevat een duidelijke structuur. De lezer wordt uitgenodigd om mindfulness op verschillende manieren te begrijpen en toe te passen: zowel op de werkvloer als persoonlijk. Naast een wetenschappelijke onderbouwing bevat dit boek ook praktische voorbeelden en oefeningen.
Verschenen in
Genre
Gezondheid & Psychologie
Aantal pagina’s
240
Laatste editie
18 april 2016
Uitgeverij
Boom
ISBN
9789058756008
Bestel dit boek vanaf  €27,50 bij

bestellen
bestellen
Boeken.combestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic