Handboek personenbelasting 2007-2008

0


Dit handboek benadert gestructureerd en op een originele manier de materie van de personenbelasting. Er wordt zowel aandacht besteed aan het standpunt van de fiscale administratie als de interpretatie die men terugvindt in de fiscale rechtspraak. Het handboek kan op verschillende niveaus worden gelezen naargelang de behoeften van de lezer. Naast een overzichtelijke omschrijving van de basisregels en basisstructuur wordt zo veel mogelijk ook meer gedetailleerde informatie gegeven. Deze unieke benadering maakt het handboek interessant als studieboek voor het hoger onderwijs en als referentiewerk voor praktijkmensen die regelmatig in aanraking komen met de dagelijkse toepassing van de personenbelasting.
Het boek geeft een duidelijk antwoord op klassieke vragen zoals: wat is het toepassingsgebied van de personenbelasting, hoe wordt de personenbelasting berekend, hoe zit het met inkomsten uit onroerende goederen en wat met de inkomsten uit roerende goederen en kapitalen, wat zijn de beroepskosten, wanneer heeft men te maken met diverse inkomsten…
Daarnaast wordt in afzonderlijke hoofdstukken aandacht besteed aan de verschillende soorten beroepsinkomsten (winsten, baten, winsten en baten uit een voorheen uitgeoefende beroepsactiviteit, bezoldigingen van werknemers, van bedrijfsleiders en van meewerkende echtgenoten en ten slotte de pensioenen).
Ook de verschillende voorheffingen komen aan bod. De onroerende voorheffing wordt behandeld zoals zij van toepassing is in het Vlaamse Gewest.
Daarnaast wordt ingegaan op bepaalde aspecten van de roerende voorheffing en de bedrijfsvoorheffing.
Het handboek wordt afgesloten met een geïntegreerde oefening die toelaat de kennis van de materie te testen. De oplossing wordt eveneens ter beschikking gesteld.
Andere titels in de reeks Fiscale Handboeken:
Handboek btw
Handboek Douane en Internationale Handel
Handboek Fiscale Procedure Inkomstenbelastingen
Handboek internationaal en Europees belastingrecht
Handboek registratie- en successierechten
Handboek vennootschapsbelasting 
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Laatste editie
08 januari 2007
Uitgeverij
Intersentia
ISBN
9789050956987
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic