Handboek Rationeel Emotieve Therapie

0

Handboek RET
Rationeel-emotieve therapie
Henk Hermans

Rationeel-emotieve therapie (RET) is een zeer praktische en effectieve therapievorm die aan populariteit wint. Zowel in therapie?n als bij coaching is RET een handig hulpmiddel. Bij RET wordt uitgegaan van een sterk verband tussen gedachten en emoties.
Volgens grondlegger Albert Ellis zijn het niet de problemen zelf waar we het moeilijk mee hebben, maar de manier waarop we er tegenaan kijken (onze ?basisassumpties?). Voor degene die RET gaat toepassen is het belangrijk om de basisassumpties te kennen, omdat ze tijdens de therapiesessie aan de orde kunnen komen.

In dit handboek over RET vindt een coach, psycholoog of psychotherapeut alles wat hij zoekt, van praktijk tot theorie. Hierbij ligt de nadruk op de toepassing van RET in verschillende situaties, maar ook komt de lezer meer te weten over de theoretische achtergrond van dit onderwerp.

Over de auteur(s):
Henk Hermans is werkzaam als psycholoog in de ambulante geestelijke gezondheidszorg en heeft een eigen psychotherapiepraktijk. Hij heeft een zeer ruime ervaring in de toepassing van Rationeel-emotieve therapie bij uiteenlopende problemen. Eerder verschenen bij Boom van zijn hand Je piekert je suf (2000) en Ik ben zo moe (2001).
Verschenen in
Genre
Gezondheid & Psychologie
Aantal pagina’s
131
Laatste editie
01 juni 2011
Uitgeverij
Boom Uitgevers Amsterdam
ISBN
9789461052346
Bestel dit boek vanaf  €20,00 bij

bestellen
bestellen
Boeken.combestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic