Handen omhoog! Dit is een overval

0

Spots 1
Banken hebben vrijwel geen cash geld meer in hun kluizen. Dit en de verscherpte veiligheidsmaatregelen maakt dat de klassieke bankoverval op sterven na dood is. Dat was ooit anders.
De jaren zestig en zeventig kenden een hausse aan bankovervallen. Het geld voor de lonen werd nog contant uitgekeerd dit werd in grote hoeveelheden opgeslagen in de kluizen van banken. De banken waren bovendien slecht beveiligd.
Pas vanaf de jaren '70 verbeterde de beveiliging en was een bank overvallen niet langer een fluitje van een cent. Bankrovers werden steeds creatiever en gewelddadiger. Ze wisten te ontkomen met speedboten en snelle auto's. Er werd steeds vaker gebruik gemaakt van zware wapens, shovels en explosieven. Bij de brute reeks overvallen door de Bende Haemers vielen zelfs doden. De Scarface-bende en Mocrovers deinsden er niet voor terug om op de politie te schieten.
De brutale diamantroven van Schiphol en Luchthaven Zaventem staan, samen met de 'diamantroof van de eeuw' op het Antwerp Diamond Center in de Top 10 van de grootste roven van de wereld.
De beroemdste, beruchtste en meest spectaculaire roven en overvallen staan in Handen omhoog! Dit is een overval! Een fascinerend boek over de opkomst en ondergang van de klassieke bankoverval. Vol nieuwe feiten en onthullingen. Zoals wanneer werd de allereerste bankoverval gepleegd? Hoe gaan de daders te werk? Wat doen politie en justitie? Wat was de hoogste buit ooit? Welke Topcriminelen begonnen hun misdaad carrière met een overval?
Met een exclusief voorwoord door John van den Heuvel
Crimewatcher Sjerp Jaarsma (1968) is co-auteur van de bestseller Panorama Misdaaddossier- De Heineken ontvoering en auteur van Kidnapping & Losgeld. Hierover schreef Peter R. de Vries: 'Voor crime-liefhebbers zeer interessant!'
Verschenen in
Genre
Thrillers & Spanning , True crime
Aantal pagina’s
320
Laatste editie
25 november 2016
Uitgeverij
Just Publishers
ISBN
9789089758514


Door lezers

Thriller Club / Thrillers november 2016
30 oktober 2016 2 reacties
  Meer artikelen

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 20,00
Bestel het boek bij Blz. vanaf 20,00
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic