Hannibal ontwaakt

Hannibal ontwaakt

35
Rank 4567 Gelezen 48 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 19 Favoriet 1 Recensies 4
Thrillers & Spanning Spots 1   Topics 0

Een van de grootste levende thrillerauteurs sluit de cirkel. Dit laatste Lecter-verhaal is tevens het begin. Thomas Harris transformeert nog een keer ons beeld van Hannibal. In een schitterende, fascinerende thriller onderzoekt hij de huiveringwekkende consequenties van liefde, trouw en morele keuzes.

Hannibal Lecter duikt op uit de nachtmerrie van het Oostfront: een kind in de sneeuw, verstomd en geketend. Hij lijkt volstrekt alleen, maar hij wordt gekweld door demonen.

Hannibals oom, een bekende schilder, redt hem uit een Sovjetweeshuis en neemt hem mee naar Frankrijk, waar hij woont met de beeldschone, exotische Lady Murasaki.

Lady Murasaki helpt Hannibal te helen. Onder haar hoede bloeit hij op en scherpt hij zijn artistieke talenten. Hij wordt bovendien toegelaten tot een Franse medische faculteit, als jongste persoon ooit.

Maar Hannibals demonen laten hem niet met rust. Als zijn herinneringen terugkeren, ontwaakt de dorst naar vergelding. Het inzicht dat hij niet alleen maar intellectuele gaven heeft, verandert zijn wereld en uiteindelijk hemzelf...

Genre
Thrillers & Spanning
Oorspronkelijke titel
Hannibal Rising
Serie
Hannibal Lecter (4)
Vertaald door
Ingrid Tóth , I. Thoth , Henny van Gulik
Uitgeverij
Poema Pocket
Laatste editie
07 februari 2019
ISBN
9789024555703 , 9789021009322 , 9789021023885
+

Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 21,99
E-book prijsvergelijker

Andere media

VN:

Door lezers

Thriller Club / Ook thrillers hebben soms een naam
20 oktober 2018 16 reacties
  Meer artikelen
Advertentie

Hebban recensie

    Jean-Paul Colin Hebban Recensent

Een niet onverdienstelijk sluitstuk

door Jean-Paul Colin op 26-11-2007

De Amerikaanse auteur Thomas Harris debuteerde ruim dertig jaar geleden met Zwarte zondag, een verfilmde thriller over een terroristische psychopaat. Toch maakte de schrijver vooral naam en faam met Red Dragon. De kannibalistische hoofdpersoon, Hannibal Lector, doet sindsdien brave burgers over de hele wereld sidderen en beven. Wat er precies fout ging in de jeugdjaren van Hannibal bleef altijd...


Lezersrecensies (3)

door: Philippe-1567 1 like
Hannibal Lecter is één van de beroemdste fictieve personages en het was dan ook lang wachten op het (verschillende keren uitgestelde) laatste boek over Hannibal the Cannibal. Ik heb uitgekeken naar dit boek en had tevens (naar wat bleek té) hoge verwachtingen.
De titel Behind the mask werd...

door: Mark-4026 1 like
Toen ik de nieuwe Hannibal Lecter (Hannibal ontwaakt) in de boekhandel zag liggen, heb ik hem meteen meegenomen. Wat zal ik zeggen? Ik ben een Lecter fan, en ja, misschien heeft dit mijn mening beinvloedt. Maar ik denk ook dat dit gewoon en sterk boek is. Zoals de titel eigenlijk al zegt beschrijft...

Recensie Hannibal ontwaakt

door: 1 like
Ik vond het een aardig boek, maar kon qua spanning niet tippen aan de andere boeken uit de Hannibal-reeks. Sommige stukken vond ik wat langdradig, andere stukken lazen lekker weg.

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook