Hard Gras 107 - April 2016

0

Over Johan Cruijff is zoveel moois gezegd dat wij ons hier voornamelijk beperken tot een groot analytisch stuk van David Winner, dat hij in een iets andere versie begin maart publiceerde op Bleacherreport, een gerenommeerde
Amerikaanse website. Gary Lineker twitterde zijn bewondering ‘fascinatingly brilliant’, evenals Jordi Cruijff. Het stuk leverde Winner meer dan honderdduizend views op. Het is dan ook steengoed.

Het omslag is een schilderij van Emo Verkerk uit 2004. Verkerk wordt, zeker sinds zijn tentoonstelling van 2015 in het Haags Gemeentemuseum, alom beschouwd als de grootste levende portretschilder van ons land.
We zijn vereerd dat hij ons toestemming heeft gegeven om dit schitterende schilderij te gebruiken.

Nog meer goed nieuws is het vijfde verhaal van Carolina Trujillo. Ze heeft een groeiende hoeveelheid fans die ons aansporen om in elk nummer een stuk van haar te publiceren. Dat beloven we, zolang ze blijft inleveren.
Zijn debuut voor ons maakt James Montague, een reizend journalist van o.a. de New York Times. Hij volgt al jaren de voormalig Amerikaanse bondscoach Bob Bradley, die tegen wil en dank in de Egyptische revolutie belandde.
Verder prachtige verhalen van Erik Brouwer, Frank Heinen, Thijs de Boer en Arthur van den Boogaard.
Meestal vatten wij dit alles samen in één woord: topnummer.

Henk Spaan, Matthijs van Nieuwkerk, Hugo Borst
Verschenen in
Genre
Lifestyle & Vrije tijd
Laatste editie
20 april 2016
Uitgeverij
Ambo|Anthos
ISBN
9789026334801

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic