Harder praten helpt niet

,

2

Artikelen 1 Lijsten 1
Vaak heb je gewoon gelijk, maar waarom krijg je het dan niet? Het probleem is dat mensen niet gevoelig zijn voor jouw rationele argumenten. Je moet juist inspelen op de emoties, persoonlijke belangen en onbewuste denkprocessen van je partner, collega of kind. Ga niet harder praten, maar verplaats je in de ander om erachter te komen op welke knoppen je moet drukken.

Wil je een extra pauze op je werk, leg je manager dan uit hoe populair zij zich daarmee zou maken op de afdeling. Ben je klaar met het onbeschofte gedrag van een collega, complimenteer hem dan als hij wél iets aardigs doet. Wil je dat je kinderen gezond eten, laat ze dan zelf hun favoriete groenten kiezen.

Overtuig anderen door in te spelen op hun denkroute en zet ze dan op een ander spoor.

Taalstrateeg Sarah Gagestein (Denk niet aan een roze olifant) en psycholoog Job Boersma (Ik weet dat u liegt) weten wat werkt en niet werkt als je anderen wilt beïnvloeden. Op basis van actueel sociaalpsychologisch onderzoek en nieuwe praktijkinzichten hebben ze zeven praktische strategieën bedacht waarmee je iedereen in elke situatie voor je kunt winnen. Stop met nog meer argumenten te geven en verleid de ander met de onweerstaanbare overtuigingskracht van breinmedicijnen, verbale aikido en helikopterkunst.
Verschenen in
Genre
Onderwijs & Wetenschap , Gezondheid & Psychologie
Laatste editie
20 oktober 2015
Uitgeverij
Uitgeverij Haystack
ISBN
9789461261533 , 9789461261595


Artikelen over Harder praten helpt niet

  Meer artikelen

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 19,50 Bestel het ebook bij Libris voor 19,50
Bestel het boek bij Blz. vanaf 19,50 Bestel het ebook bij Blz. voor 19,50
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersHebban recensie

Olifanten en ruiters slepen de promotie binnen

door Tim van den Brink op 03-08-2016

Wat wil je bereiken met woorden? Zo zou je heel simpel de centrale boodschap van Harder praten helpt niet kunnen samenvatten. En vooral: hoe wil je hogerop komen door intelligent gebruik te maken van jouw mond. In dit boek combineren twee experts, taalstrateeg Sarah Gagestein en psycholoog Job Boersma, hun specialisme. Wanneer en hoe zeg je iets. De auteurs beginnen spannend. 

In 1982 ontploft de...


Lezersrecensies (1)

Effectief leren overtuigen

door: Alex Hoogendoorn 1 like
Harder praten helpt niet Vaak heb je gewoon gelijk, maar waarom krijg je het dan niet? Het probleem is dat mensen niet gevoelig zijn voor jouw rationele argumenten. Je moet juist inspelen op de emoties, persoonlijke belangen en onbewuste denkprocessen van je partner, collega of kind. Ga niet...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic