Harmonie in het ademen

0

In het yogaboek Harmonie in het ademen staat de ademhaling en zijn diepere betekenis centraal.
Het boek draagt bij tot een omvattend begrip van de ademhaling en leidt de lezer in de zielsgeestelijke samenhangen van het leven binnen.
Het boek begint met enkele meditatieve gedachten ter verdieping of het ontwikkelen van een alomvattende levenszin. Daarna wordt de ademhaling beschreven in relatie tot lichaam, ziel en geest en wordt de vrije ademscholing uitvoering uitgelegd.
Bij de zogenaamde vrije ademschool worden tal van lichaamsoefeningen beschreven waarin men de ademhaling in een directe samenhang tot het leven leert te ervaren. De oefeningen worden
tevens in hun diepere zin verklaard. Enkele zijn zelfs volledig nieuw. In het laatste gedeelte wordt aandacht geschonken aan de ademscholing door middel van pranayama. De uitvoering, de uitwerking, de betekenis en ook de gevaren worden grondig beschreven.
Afsluitend geeft de auteur nog enkele gedachten over de geestelijke ontwikkeling of scholingsweg en het belang van de opmerkzaamheid, het gewaarworden en de innerlijke deelname, alsook hoe men dit een plaats kan geven in het dagdagelijkse leven. Hierbij wijst hij tevens op de rol
van de in het boek beschreven oefeningen.
Het boek is zowel voor beginners ter kennismaking, alsook voor gevorderden ter verdieping geschikt. Het boek is niet alleen aan te raden voor de yogaliefhebber maar is door zijn thema ook goed aan te bevelen voor mensen uit de gezondheids- en therapeutische sector.
Er worden vijftien korte oefeningsreeksen en vele praktische aanwijzingen gegeven die door ruim vijftig foto's en enkele tekeningen ondersteund worden. Het is een echt basisboek!
Verschenen in
Genre
Religie & Spiritualiteit
Aantal pagina’s
147
Laatste editie
17 december 2015
Uitgeverij
Aurum
ISBN
9789080352612

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 15,00
Bestel het boek bij Blz. vanaf 15,00
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic