Hart voor de aarde, hart voor jezelf

,

1

De aarde en wij zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Maar we lijken ons dat meestal niet te realiseren. Alsof de aarde ons onbeperkt ter beschikking staat, in plaats van dat we er zelf deel van uitmaken.
Dit boek wil laten zien hoe je de natuurlijke verbinding met jezelf en met de aarde weer tot stand kunt brengen. De auteurs - Johannes Witteveen en Brigitte van Baren, elk vanuit de eigen spirituele traditie en werk- en levenservaring - gaan daarover met elkaar in gesprek aan de hand van de vier basisprincipes van het Handvest van de Aarde.
Daarbij leggen ze uit wat het belang is van, onder meer, stilte en van bewust ademen. Ook bieden zij praktische richtlijnen en oefeningen. Zodat je zelf kunt ervaren dat hart voor jezelf hart voor de aarde is. En omgekeerd natuurlijk.
Verschenen in
Genre
Religie & Spiritualiteit
Laatste editie
23 september 2015
Uitgeverij
Gibbon Uitgeefagentschap
ISBN
9789491363535 , 9789491363566

Hebban recensie

Met mediteren alleen komt er geen wereldvrede

door Cecile Bol op 16-10-2015

Het is heel aannemelijk dat het een stuk beter zou gaan met zowel de mens als onze planeet als iedereen zich bewuster zou zijn van het precaire ecosysteem dat wij met elkaar vormen. Dat is heel kort door de bocht ook de hoofdgedachte van Hart voor de aarde, hart voor jezelf – Leidraad voor natuurlijk leven. Zelden las ik echter zo’n onsamenhangend, luchtfietsend boekje als het betoog van Brigitte...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic