Heartbeat 1 - Een verboden liefde

36

Top25's 1

Hij keek me diep in de ogen; zijn ogen smeekten om begrip. Maar kon iemand dit ooit begrijpen? Nee! Ik had een spoor van dode lichamen in zijn gedachten gelezen. Echte mensen uit wie het leven gesneden was. En wie kan iemand zoiets vergeven? Ik had mijn harnas afgedaan, ik had me blootgegeven en nu, nu deed het ongelooflijk pijn.

De zestienjarige Daphne is een muzikaal wonderkind. Toch is ze tergend onzeker: vlak voor een optreden moet ze altijd overgeven. Het muziekconcours nadert en Daphne heeft een moeilijk stuk ingestudeerd. Ze is bloednerveus. Op de dag van het concert ontmoet zij Luke, een mysterieuze en zeer aantrekkelijke jongen, die haar uitdaagt een duet te spelen. Tot haar eigen verbazing stemt Daphne in, want Luke maakt iets in haar los. Het voelt alsof Daphne nog nooit zo vrij heeft gespeeld. Na een staande ovatie wint het duo de hoofdprijs. Al snel wordt Daphne smoorverliefd op Luke. Telkens als zij bij hem is, vindt Daphne klavertjes vier: een teken van liefde en geluk. Maar er zweeft een mysterie rond Luke. Hij blijft kil en afstandelijk, niemand kent hem en niemand weet waar hij vandaan komt. Over zijn verleden blijft hij duister. De klavertjes vier gooit hij weg. Daphne is vastbesloten Luke’s mysterie te ontrafelen. Maar er liggen gevaren op de loer! Het zal haar gevaarlijkste plan ooit worden…

Verschenen in
Genre
Kind & Jeugd , Young Adult
Laatste editie
01 september 2010
Uitgeverij
de Fontein Jeugd
ISBN
9789026138362

Hebban recensie

Om je tanden in te zetten…

door Eva Kuijlenburg op 09-12-2010

Maggie Stiefvater is een Amerikaanse schrijfster en leeft ergens in the middle of nowhere in Virginia. Ze speelt verschillende instrumenten en verslindt boeken als een boekenwurm met tanden. Maar bovenal schrijft ze heerlijke boeken voor jongeren over liefde, fantasy en mysteries.
Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van Deirdre Monaghan. Zestien jaar en een muzikaal talent....

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic