Heer onder het gepeupel

3

Het fictieve plaatsje Baker in de Verenigde Staten is het microscopische middelpunt van Heer onder het gepeupel: een achterlijk stadje vol rednecks, boeren, fabrieksarbeiders, religieuze fanatici en barvliegen, waar diefstal van gewassen, vlagverbranding en homoseksualiteit de grootst denkbare misdaden zijn, vrouwenmishandeling en openbare dronkenschap meer regel dan uitzondering, en de definitie van een maagd is: een meisje dat harder kan lopen dan haar broer.

Het is hier dat John Kaltenbrunner opgroeit, op school in elkaar geslagen en bespot, getreiterd en vernederd. Pas wanneer de boerderij van zijn voornaamste belager afbrandt, wordt John met rust gelaten - iedereen weet dat hij de dader is. Wanneer zijn moeder echter in een ziekenhuis wordt opgenomen en hun ranch systematisch geplunderd wordt door leden van de Methodist Church, slaan bij hem alle stoppen door. Hij veroorzaakt een schietpartij, komt in de gevangenis terecht en keert pas vier jaar later in Baker terug, vastberaden op verschrikkelijke wijze wraak te nemen op de inwoners van het stadje dat hij tot in het diepst van zijn ziel haat...

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
01 januari 2010
Uitgeverij
Prometheus, Uitgeverij
ISBN
9789050000994 , 9789050001557 , 9789048806522
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic