Heilig vuur

16

Forensisch antropoloog en weduwnaar Bill Brockton wordt geconfronteerd met het gedeeltelijk verbrande lijk van een vrouw wier doodsoorzaak onduidelijk is. Wanneer hij bovendien per post menselijke resten krijgt toegestuurd die op een vreemde manier zijn verkoold, is zijn belangstelling voor de verwoestende werking van vuur gewekt.

Op zijn eigen Bodyfarm onderneemt hij een serie experimenten: om te zien welk effect het vuur heeft op vlees en botten steekt hij lijken in brand. Intussen wacht hij met spanning op de veroordeling van Garland Hamilton, de psychopaat die kort geleden zijn nieuwe liefde Tess op gruwelijke wijze vermoordde.

Dan gebeurt het ondenkbare: Hamilton ontsnapt op weg naar de rechtbank aan zijn bewakers. Brockton moet voor zijn leven vrezen, want de wraaklustige Hamilton zal nu achter hem aangaan...

Verschenen in
Oorspronkelijke titel
The Devil's Bones
Serie
Bill Brockton (3)
Genre
Thrillers & Spanning
Vertaald door
Hans van Cuijlenborg
Laatste editie
28 oktober 2009
Uitgeverij
A.W. Bruna Uitgevers
ISBN
9789022995488 , 9789044961713
Advertentie

Hebban recensie

Dwaaltocht door knekelland

door Cees van Rhienen op 20-10-2009

Wie zich een beetje in het wel en wee van een auteur verdiept, hoort soms wel eens een uitspraak die direct een statement kan worden. Zo ook de uitspraak van Judith Visser die zich tot doel stelt om steeds met een boek te komen dat helemaal anders is en onherkenbaar aan het voorgaande. En dat kan van Oversteken met stelligheid worden gezegd. Een vergelijking met Stuk is maar op één facet te...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic