Heiligwording van Berthe Ploos

1

Is er een God, en wat kunnen we met hem in deze tijd? En als er een God is, wat kan die dan met ons?
Berthe Ploos is als baby te vondeling gelegd en vervolgens opgegroied in een rooms-katholiek kindertehuis. Na haar studie leidt ze steeds meer een teruggetrokken bestaan, in een voormalige fietsenkelder die vol staat met boeken. Tussen heiligen, ketters en kunstenaars voelt ze zich meer thuis dan in de echte wereld. Haar leven lijkt zich te gaan beperken tot de keuze tussen twee buurtsupermarkten, totdat ‘iets’ of ‘iemand’ haar met zachte drang de wereld in begint te duwen. Haar sociale onhandigheid leidt tot wonderlijke situaties.
De heiligwording van Berthe Ploos is een roman over de pijn van het leven, maar ook een verhaal over verzoening en liefde.
Hannes Meinkema kreeg in de jaren zeventig grote bekendheid met de cultboeken En dan is er koffie en Het binnenste ei.
Ze schreef een aantal verhalenbundels en romans, waarvan de laatste, Salomo’s dochter, verscheen in 2003. Onder haar eigen naam, Hannemieke Stamperius, verscheen een aantal bloemlezingen waaronder De Wadden en God verzameld. In 1989 kreeg zij de Annie Romein Verschoor-prijs voor haar oeuvre.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
31 januari 2007
Uitgeverij
Uitgeverij Atlas Contact b.v.
ISBN
9789025426484
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic