Heimwee naar de Gerard Doustraat

0

Jan Gajentaan, geboren in 1959 te Amsterdam, beschrijft in zijn biografische herinneringen zijn jeugd in Amsterdam in een dierenartsenfamilie waarvan de grootvader bekendheid genoot door zijn jaarlijkse optreden als Sinterklaas.
Toch is niet alles koek en ei: Jan verliest al op vijfjarige leeftijd zijn geliefde moeder en heeft een moeilijke verhouding met zijn stiefmoeder.Als gevolg daarvan ontwikkelt hij een afstandelijke relatie tot zijn vader.
Dat heeft invloed op zijn leven: hij wordt onzeker en raakt soms in zichzelf gekeerd.
Eind jaren zeventig verkeert hij in een alternatief milieu van een groep jongeren die in een pand in de Gerard Doustraat in de Amsterdamse Pijp wonen. Een milieu dat hij met een gevoel van heimwee en ironie beschrijft, maar waarvan hij later toch afstand nam.
Vervolgens neemt Jan u mee naar zijn avonturen in Suriname, waar hij vriendschap sloot met ex-rebellenleider Ronnie Brunswijk en een vertrouwenspersoon van hem werd. Daarnaast beschrijft Jan Gajentaan met humor zijn loopbaan in de opmerkelijke wereld van de headhunters in de zorgeloze jaren negentig.
En uiteraard heeft hij het over zijn opa, de Amsterdamse Sint en eerste televisiesinterklaas.
Verschenen in
Genre
Literaire non-fictie
Laatste editie
21 december 2015
Uitgeverij
Brave New Books
ISBN
9789402143577 , 9789402144512
Bestel dit ebook vanaf  €7,50 bijSchrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic