Heimwee naar de vorige eeuw

0

De schrijver werd geboren op 10 december 1929. Het was een jaar waarvan de echte winter begon op de 3e februari en die gelijk een record vestigde als de strengste winter van de eeuw.
In dat jaar slaagde men om beeld en geluid tezamen op één band vast te leggen, waardoor de basis werd gelegd voor de filmindustrie zoals wij die nu kennen.
De vorige eeuw beleefden we twee wereldoorlogen, de elektronica met al zijn voor- en nadelen was in opkomst¿ het was een eeuw die met geen enkele vorige te vergelijken viel, zoveel is er gebeurd.
De fantasieverhalen over ruimteschepen enzovoort , die Jules Verne in de eeuw daarvoor schreef, werden meer dan overtroffen door de werkelijkheid.
De lezer van dit boek zal ontdekken dat er in alle verhalen een stukje historie verweven is. Hij herkent de hang naar het verleden, de gevoelens van heimwee over hoe het was om juist in die eeuw te leven . Om te zien wat er allemaal veranderde in al die jaren. Was het beter? Was het boeiender? U als lezer mag daarover uw eigen conclusies trekken.
Voor Wim Dubois was het een heerlijke tocht vol nostalgie om dit boek te schrijven en voor u, als lezer is het een plezier om met hem mee te wandelen door de vorige eeuw.
Niets in dit boek is verzonnen en zelfs de personages zijn echt.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
276
Laatste editie
01 juni 2008
Uitgeverij
Calbona
ISBN
9789071343704
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic