Helaas, ik ben 'n Amsterdammer

,

0

Multatuli had een haat-liefdeverhouding met zijn geboortestad Amsterdam. Tot zijn achttiende groeide hij er op. Tijdens en na zijn verblijf in Nederlands-Indië Keerde hij regelmatig in de stad terug, hij woonde en werkte er. Waar werd Multatuli geboren? Waar ging hij naar school? Waar had hij zijn eerste baantje? En waar schreef hij zijn Minnebrieven? Met dit boek in de hand wandelt de lezer door het leven en werk van Nederlands meest omstreden, maar ook meest geprezen schrijver. Bezoek het huis van Batavus Droogstoppel, loop met Woutertje Pieterse mee door de Hartenstraat en de Jordaan, Kortom, leer het Amsterdam van Multatuli Kennen.
Jos van Waterschoot (1965) is conservator van het Multatuli Museum in Amsterdam en redacteur van het tijdschrift Over Multatuli. Hij publiceert en geeft regelmatig lezingen over boekhistorische onderwerpen en Multatuli in Nederland en Duitsland.
Verschenen in
Genre
Literaire non-fictie
Laatste editie
10 juli 2007
Uitgeverij
Uitgeverij Bas Lubberhuizen
ISBN
9789073978478 , 9789059371576
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic