Helden

0

Einstein, Che Guevara, Beethoven: wie kent ze niet? Helden die wereldberoemd zijn geworden door hun karakter, prestaties of revolutionaire inzichten.

Als iemand ons buitengewoon aanspreekt, zegt dat iets over onszelf. Namelijk over wat wij belangrijk vinden en hoe wij willen zijn. Bewonder je de medemenselijkheid van Moeder Teresa, de sportiviteit van Pelé of de onafhankelijkheid van Madonna? Haal je inspiratie uit een bepaald ideaal, zoals Michelangelo die zijn leven aan schoonheid wijdde? Ga je voor de moed van Sophie Scholl of voor de wijsheid van Confucius?

In dit boek zijn de levensverhalen van honderd van de meest inspirerende helden bijeengebracht. Omdat een lijst van honderd natuurlijk nooit compleet kan zijn, is er ook plaats voor korte stukjes over vijftig 'runners-up': helden die de lijst van honderd nét niet haalden, maar allemaal op hun eigen manier absoluut de moeite waard zijn.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
264
Laatste editie
11 november 2013
Uitgeverij
Brave New Books
ISBN
9789402110128

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic