Heldhaftige Missies in WO II

4

Heldhaftige missies van WO II is een boeiend en aangrijpend verslag van dertig heldhaftige missies dat geschiedenisliefhebbers zal aanspreken.

Britse commando's, gevechtspiloten en mariniers hebben tijdens de Tweede Wereldoorlog een groot aantal heldhaftige raids uitgevoerd; op het land, ter zee en in de lucht. Dappere acties als de overval op Rommel, de verrichtingen van de Cockleshell Heroes, de Dam Busters en het tot zinken brengen van de Bismarck zijn dan ook legendes geworden.

Uiteraard waren niet alle missies een overweldigend succes: sommige gingen desastreus mis maar de mannen die deze missies uitvoerden, deden dit met buitengewone moed en het besef dat ze het mogelijk niet zouden overleven.
Peter Jacobs beschrijft op aangrijpende wijze een aantal van de heldhaftigste missies die tijdens de Tweede Wereldoorlog hebben plaatsgevonden: de mislukte raid op Dieppe, de amfibische aanval op het droogdok bij St Nazaire, de parachutisten die de radarinstallatie bij Bruneval ontmantelden en later de Pegasusbrug veroverden om de weg voor D-Day vrij te maken, en de aanval van RAF Mosquito's op de gevangenis van Amiens om leden van het Franse verzet te bevrijden.

Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
350
Laatste editie
23 maart 2016
Uitgeverij
Karakter Uitgevers BV
ISBN
9789045210551 , 9789045211855

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 19,99 Bestel het ebook bij Libris voor 9,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 19,99 Bestel het ebook bij Blz. voor 9,99
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersAdvertentie

Hebban recensie

    Dick Van der Veen Hebban Recensent

Heldhaftigheid in de Tweede Wereldoorlog

door Dick Van der Veen op 23-05-2016

Iedereen, burger of militair, die in een oorlogssituatie bereid is zijn leven op te offeren heeft voor het vaderland, is een held. Toch zijn er situaties die van iemand iets of eigenlijk veel meer held maken. Dertig ervan tekent Peter Jacobs op in Heldhaftige missies in W.O. II.

Raids op de grond, ter zee en in de lucht die het onbestaanbare tarten. Jacobs moet als gewaardeerd lid van de Royal Air...


Lezersrecensies (2)

''Zonder hun moed zou er geen enkel verhaal te vertellen zijn.''

door: Joey 1 like
30 heroïsche missies, en wel honderden anderen die niet aan bod zijn gekomen in dit boek, die nooit vergeten mogen worden. Sommige waren gewoon pure zelfmoord. Heldhaftige Missies in WOII is een echte pageturner, elke bladzijde, elke missie las ik met veel ongeloof. Je kan je eigen er gewoon niks...

Ga mee op missie!

door: Natasja (Tazzy) J. 1 like
Dit boek neemt je mee op verschillende missies , door de lucht, over het water en op het land. Allemaal in oorlogsgebieden van de tweede wereldoorlog. Het zijn voornamelijk de verhalen van Britse helden. En Heldhaftig zijn deze verhalen zeker. Het zijn 30 verhalen, die verteld moeten worden! Ze...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic