Help, de patiënt verzuipt !

0

"Ik heb de afgelopen nacht heel slecht geslapen. Het voelt net alsof ik de hele nacht door heb gefeest. Nou, het was geen feest. Ik heb steeds in cirkeltjes liggen denken. Sinds anderhalf jaar heb ik behoorlijk last van colitis ulcerosa. Dat is een chronische ontsteking van de dikke darm. Daarnaast heb ik suikerziekte en een hoge bloeddruk. Ik vind het erg moeilijk om hiermee om te gaan. Jaren geleden ben ik afgestudeerd als basisarts en nu ben ik patiënt. En ik kan geen balans vinden in mijzelf. Ik probeer een goede weg te vinden in de gezondheidszorg. Als arts heb ik al gemerkt dat er veel te verbeteren valt in de gezondheidszorg."

In 'Help de patiënt verzuipt' probeert arts/patiënt Boukje Heidema een weg te vinden in de jungle van de medische wereld. Daar ervaart ze aan den lijve wat er misgaat in de communicatie tussen patiënt en arts. En merkt ze hoe protocollair werken ten koste gaat van de zorg voor de individuele patiënt. En dat dat tot fouten kan leiden weet ze nu als geen ander. De zorg kan volgens haar enorm verbeterd worden door meer - of in ieder geval een andere - aandacht aan de patiënt te geven. Zo voelt de patiënt zich niet alleen veel beter, hij zal daardoor uiteindelijk ook minder gebruik maken van de zorg.
Verschenen in
Genre
Literaire non-fictie
Aantal pagina’s
123
Laatste editie
27 januari 2009
Uitgeverij
Mijn Eigen boek
ISBN
9789059742284

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic