Hemelstof

1

Hemelstof is een verzameling kleurrijke, subtiel met elkaar verweven verhalen over verlies. In het universum van de Vlaamse schrijver Gie Bogaert heeft iedereen iets te betreuren. Een koorddanser raakt zijn geliefde kwijt, de vader van de jonge Lena overlijdt, ouders rouwen om hun verongelukte dochter, Ian verliest zijn onschuld. Maar allen accepteren, en daardoor is er ruimte voor iets nieuws. Bogaert weet op bijzondere wijze de eeuwige thema’s van liefde en dood opnieuw in te vullen. En daarbij maakt hij op een subtiele manier ook het vertellen zelf tot onderwerp.

In Hemelstof is een krachtig verteller aan het woord, die een fantasierijk en tegelijkertijd geloofwaardig en herkenbaar universum weet te scheppen. Bogaert doet dit met groot gevoel voor poëtische details, treffende beelden en mooie taal. De beheerste, melancholieke toon maakt dit boek tot een genot om te lezen.

Van Gie Bogaert (1958) verschenen een verhalenbundel en vijf romans, waaronder Wat kwaad doen de tovenaars? (1990), Wat we met de liefde doen (1995), De liefdeverzamelaar (1998) en Nathan Meyer, vrouwenwandelaar (2000). Bogaert is germanist en docent proza aan de SchrijversAcademie te Antwerpen.

‘Het proza van Bogaert is van een mysterieuze, haast betoverende eenvoud.’ Tom van Deel, Trouw
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
27 februari 2004
Uitgeverij
Van Halewyck
ISBN
9789056175481 , 9789057591464
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic