Hess. Het dubbelleven van de man achter Hitler

0
Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 2 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
Na alle aandacht voor Hitler nu de ontrafeling van een van de laatste grote mysteries van de Tweede Wereldoorlog: Het raadsel Rudolf Hess.
De vlucht van Rudolf Hess, Hitlers rechterhand, naar Schotland in mei 1941 is nog altijd een van de grootste raadsels van de Tweede Wereldoorlog. Het officiële verhaal, zoals dat in de geschiedenisboeken terechtgekomen is, luidt als volgt: Hess' vlucht was een eenmansactie, de poging van een psychisch gestoorde persoon om naar Engeland te vliegen met het idee dat hij daar vrede zou kunnen sluiten. Eenmaal geland is hij opgepakt en gevangengezet om later in Neurenberg te worden berecht. Ten slotte sterft hij in 1987 onder onduidelijke omstandigheden ( officieel: zelfmoord ) in de Berlijnse Spandau gevangenis.

In de afgelopen zestig jaar is er veel gespeculeerd over de ware toedracht van Hess' vlucht en over zijn lotgevallen in Brits gevangenschap en daarna. Toch werd de officiële versie nooit met bewijzen weerlegd. De auteurs van" Hess. Het dubbelleven van de man achter Hitler"kregen toegang tot nooit eerder ontsloten bronnen uit de hogere Britse kringen en kregen inzicht in de Gestapo - archieven, en zijn er in geslaagd te reconstrueren wat er werkelijk is gebeurd. En daarbij kwamen ze tot zeer verrassende conclusies.
Genre
Non-fictie
Aantal pagina’s
600
Uitgeverij
Manteau
ISBN
9789076341255
+
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker
Advertentie