Het aandeel

15

Na zijn uitzending naar Irak heeft Spero Lucas een nieuwe baan gevonden: hij verricht onderzoek voor een advocaat. Hij is er goed in. Hij heeft namelijk een niche gevonden: het terughalen van gestolen goederen, tegen een provisie van veertig procent van de waarde ervan.

Een vooraanstaand kopstuk uit het criminele circuit huurt Lucas in om uit te vinden wie hem besteelt. Het is de grootste klus die Lucas ooit heeft gehad, en al snel krijgt hij een indruk van wat er speelt. Maar voordat hij grip kan krijgen op wat er gestolen is, raakt hij verstrikt in een wereld vol mannen die zo amoreel en gewelddadig zijn dat het Lucas de adem beneemt. Is een provisie van veertig procent, of welk aandeel dan ook, evenveel waard als je familie, je geliefde en je leven?

Het aandeel is het eerste deel in een serie met Spero Lucas in de hoofdrol.

Verschenen in
Oorspronkelijke titel
The Cut
Serie
Spero Lucas (1)
Genre
Thrillers & Spanning
Vertaald door
Ankie Klootwijk , Ernst de Boer
Laatste editie
12 januari 2012
Uitgeverij
Anthos Literaire Thrillers
ISBN
9789041419231 , 9789041421364
Bestel dit ebook vanaf  €9,99 bijAdvertentie

Hebban recensie

Pelecanos overtreft zichzelf: een geweldig verhaal

door Natascha van der Stelt op 18-04-2012

Het vorige boek van George Pelecanos, Tuinier van de nacht, werd door zowel Het Parool, de Volkskrant als het Algemeen Dagblad uitgeroepen tot thriller van het jaar. Dat schept hoge verwachtingen bij de lezer van Het aandeel, het nieuwste boek van Pelecanos. En om alvast deze spanning weg te nemen: Pelecanos is er in geslaagd een thriller te schrijven die zijn vorige overtreft.

Het aandeel is...


Lezersrecensies (1)

door: Peter Roosen 1 like

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic