het aanzien van 50 jaar wereldnieuws in beeld

,

0

Lijsten 1
De jubileumuitgave 50 jaar Het aanzien van

Het aanzien van bestaat een halve eeuw. Bij dit bijzondere jubileum hoort ook een bijzondere uitgave: 50 jaar 'wereldnieuws in beeld'.

50 jaar Het aanzien van staat voor 10.800 pagina's nieuws; 16.000 foto's en 6 miljoen verkochte exemplaren!

Net als in het jaarlijkse Aanzien is een gevarieerde keuze gemaakt uit de veelheid van het nieuws: oorlogen, sportprestaties, ongelukken, ruimtevaart, natuurrampen, kunst en muziek. Het komt allemaal aan bod: van Martin Luther King, de oorlog in Vietnam en de successen van Ard en Keessie tot de verkiezingszege van Barack Obama en de recente Arabische lente. En achterin een hele reeks prijzen en uitslagen.

Maar er is meer. In deze speciale jubileumuitgave zijn ook vier interviews opgenomen. Joop van Zijl vertelt hoe hij tijdens zijn werk op het nippertje aan de dood ontsnapte, Antoine Bodar prijst de Bossche bisschop Bekkers, Lenny Kuhr kijkt terug op hits en hinderlijke etiketten en Robbert Dijkgraaf zag de wereld veranderen, maar anders dan verwacht.

Er is inderdaad veel veranderd de afgelopen vijftig jaar. Maar Het aanzien van is gebleven. En dat vieren we met deze terugblik op de periode 1962-2011.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
112
Laatste editie
19 november 2011
Uitgeverij
Spectrum
ISBN
9789000304219
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic