Het Amersfoort van Onze Grootouders

0

In iets meer dan honderd jaar is Amersfoort uitgegroeid van een rustig provinciestadje met zo'n 19.000 zielen tot een dynamische middelgrote gemeente met meer dan 140.000 inwoners. Om die ontwikkeling mogelijk te maken moest hier en daar wel het nodige worden opgeofferd.
Aan de hand van een selectie van oude Amersfoortse ansichten die in die periode uitgegeven zijn, wordt een beeld geschetst van vervlogen tijden en verdwenen stadsbeelden. Doordat deze beelden gerangschikt zijn naar thema, ziet men niet alleen nog eens hoe inmiddels afgebroken gebouwen eruitzagen, maar krijgt men ook een goede indruk hoe zaken als leven en werken, mode en cultuur alsmede opvoeding en zorg in de loop van de jaren veranderden.
Omdat dit boek geheel in kleur gedrukt is, konden ook de originele tinten van de 'zwart-wit'-kaarten weergegeven worden, resulterend in een bijzondere authenticiteit.

Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
156
Laatste editie
01 november 2007
Uitgeverij
Aprilis
ISBN
9789059942059
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic