Het Amsterdamse beestenboek

0

Artikelen 4 Lijsten 1

In Amsterdam zitten werkelijk overal dieren, al zie je ze niet direct. Als je eenmaal weet op welke plekken je moet zoeken en waar je op moet letten, ontdek je een ongekend dierenuniversum. De stadsecologen wijzen in deze dierengids de weg. Vind je een drol met bovenop een soort schroefvorm? Dan is er beslist een vos langs geweest. Is Rokjesdag in aantocht? Dan kun je er zeker van zijn dat de ringslang uit zijn winterschuilplaats tevoorschijn komt. En als dan die zonnige dagen aanbreken, kun je vaak ook de roodwangschildpad zien zonnebaden op een boomstam in het water. Je hoeft dus niet ver te reizen om op safari te gaan. Wist je bijvoorbeeld dat de slechtvalk wel 340 km/u kan halen en daarmee het snelste dier ter aarde is! Remco Daalder is stadsecoloog bij de gemeente Amsterdam. Hij schreef eerder Stadse beesten, Natuurlijk Amsterdam en De gierzwaluw, waarvoor hij de Jan Wolkersprijs 2014 heeft gewonnen. Het Amsterdamse Beestenboek schrijft hij samen met Geert Timmermans, Anneke Blokker en Auke Brouwer.

Verschenen in
Genre
Natuur
Laatste editie
15 september 2015
Uitgeverij
Uitgeverij Bas Lubberhuizen
ISBN
9789059374065


Artikelen over Het Amsterdamse beestenboek

De D van Dierendag
04 oktober 2015 2 likes
Flamingo's in het wild bij Amsterdam
29 augustus 2015 1 like
  Meer artikelen

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 19,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 19,99
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Hebban recensie

Allemaal beestjes in Amsterdam

door Victoria Farkas op 29-08-2015

Als je aan Amsterdam denkt, denk je waarschijnlijk niet meteen aan een rondfladderende ijsvogel, zonnebadende roodwangschildpadden en drollendraaiende vossen. Geen nood, want zelfs doorgewinterde Amsterdammers zullen daar niet meteen aan denken. Maar dat is met de komst van Het Amsterdamse beestenboek afgelopen. Vanaf nu kun je bewapend met het boek op safari in de stad.

Amsterdam heeft heel veel...


Lezersrecensies (1)

Een typisch alle-leeftijdenboek

door: Guus Bauer 1 like

Bij beesten in Amsterdam denkt de argeloze bewoner aan de duiven op de dam, wat viezige zwervers met vaak stompjes in plaats van klauwen, misschien aan de eendjes die als kind zijn gevoerd, aan de zwermen spreeuwen bij het Centraal Station of aan de roodogige waterhoenen die in de stadse variant...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic