Het bewijs

,

2

HET BEWIJS
Harrison Shaw, een jonge en ambitieuze advocaat, krijgt de kans van zijn leven wanneer de befaamde jurist J.K. Jarves hem onder zijn hoede neemt. Maar al snel merkt hij dat zijn leermeester er heel andere denkbeelden op na houdt dan hijzelf. Harrison kan de praktijken van Jarves niet met zijn geweten overeen brengen en neemt ontslag. Daarmee roept hij Jarves' woede over zich af; zijn carri is geru erd. Wanneer bovendien Jarves' dochter, op wie Harrison verliefd is, zich bij Harrisons kerk aansluiit, neemt Jarves wraak door de kerk voor de rechter te dagen op beschuldiging van hersenspoeling en bedrog. Harrison neemt de verdediging van de kerk op zich. Hij moet bewijzen dat de Heilige Geest bestaat, maar ontdekt dat de Geest zeer goed in staat is Zichzelf te bewijzen.
Het bewijs is het eerste deel in een serie romans die zich afspelen tegen de achtergrond van de geestelijke opwekkingen in Amerika, 1857-1858.
Jack Cavanaugh is auteur van vele succesvolle historische romans. Bill Bright was de stichter van Campus Crusade for Christ.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Vertaald door
Gerrit Veldman
Laatste editie
10 november 2006
Uitgeverij
AnkhHermes
ISBN
9789029718141
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic