Het complex

4

Peter Frantz prijst zich gelukkig wanneer hij een baan krijgt bij een semi-overheidsinstelling, een grote
organisatie die zich in een transitieperiode bevindt.
De wereld van schone schijn waarin hij vervolgens terecht komt en waarin bestuur en management haar medewerkers willen doen geloven, zet hem bij herhaling op het verkeerde been.
Een wereld waarin de organisatie met al zijn mensen en middelen tot een speeltje wordt van het bestuur, en waarbij het management het spel ten eigen faveure gretig meespeelt. Een wereld waarin voorbij wordt gegaan aan de werkelijkheid, die inhoudt dat wie betaalt - in dit geval de Overheid - dus ook bepaalt. Een wereld waarin lippendienst wordt bewezen aan het publieke belang, maar waar het eigenbelang veelal voorrang krijgt.
Een wereld waarin zeggen en schrijven wat anders is dan ook doen. In de praktijk van alledag wordt hij te vaak geconfronteerd met dit pijnlijke verschil tussen beeld en werkelijkheid. Een reeks van gebeurtenissen en ervaringen veroorzaakt in toenemende mate twijfel en doet steeds verder afbreuk aan zijn idealen, en stelt hem uiteindelijk voor een onafwendbare keuze.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
369
Laatste editie
26 juli 2014
Uitgeverij
U2pi BV
ISBN
9789087594442

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 19,95
Bestel het boek bij Blz. vanaf 19,95
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Lezersrecensies (1)

Avontuur bij de semi-overheid

door: Chris Huinder 1 like

Peter Frantz vertelt heel gedegen over de fictieve, maar daarom niet minder realistische ervaringen van een man die vanuit een klein particulier belastingadviesbureau overstapt naar een groot semi-overheidsbedrijf. Dat klinkt saai voor een roman. Dat valt bij lezing mee, hoewel de lezer eindeloos...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic