Het Derde Rijk

0

Het aantal studies over allerlei deelonderwerpen van het nazitijdperk (1933 1945) is enorm groot. Maar miniem is het aantal boeken dat probeert greep te krijgen op die ongelooflijke twaalf jaar als geheel. Michael Burleigh doet het in Het Derde Rijk. Hij brengt de hele ellende van de politieke terreur van die tijd scherp in beeld en maakt duidelijk dat die terreur vanaf het allereerste ogenblik, eind januari 1933, stelselmatig werd ingezet: de concentratiekampen, de gedwongen sterilisaties, de euthanasie, de migratie van miljoenen mensen, de vervolging, de massamoord - terwijl de meerderheid van de Duitsers een enorme, bijna religieuze bewondering bleef koesteren voor het nazisme en vooral voor de verpersoonlijking ervan, Adolf Hitler.

Burleigh brengt niet alleen de terreur in kaart, maar besteedt ook ruim aandacht aan de gevolgen ervan voor de slachtoffers, én aan de mensen die zich in woord en daad bleven verzetten, de `eilandjes van menselijkheid in een zee van bloedvergieten en onverschilligheid .
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
992
Laatste editie
30 januari 2008
Uitgeverij
Uitgeverij De Bezige Bij b.v.
ISBN
9789023427148
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic