Het dialogische zelf

,

0

De Theorie van het Dialogische Zelf is een uitgebreide sociaalwetenschappelijke theorie die de vergaande implicaties van het globaliseringsproces en de invloed hiervan op de individuele ontwikkeling behandelt. Hubert Hermans en Agnieszka Hermans-Konopka presenteren een nieuw, fascinerend standpunt over historische veranderingen vanuit de invalshoek van sociale realiteiten en hoe deze veranderingen van invloed zijn op motivatie, emotie, leiderschap en het oplossen van confl icten. Ze beschrijven in detail de verbetering van dialogische relaties binnen in het zelf en tussen individuen, groepen en culturen en geven daarbij sprekende voorbeelden uit het dagelijks leven. Het boek behandelt een diversiteit aan probleemgebieden die op nieuwe, onverwachte manieren worden geanalyseerd: de voor- en nadelen van traditionele, moderne en postmoderne modellen van het zelf, de rol van emoties, macht en dominantie, motivatie, leiderschap en het oplossen van problemen. Dit boek is waardevol voor wetenschappers in zeer uiteenlopende gebieden, waaronder psychologie en sociologie.
Hubert Hermans is emeritus hoogleraar aan de Radboud Universiteit van Nijmegen. Eerdere publicaties van zijn hand zijn onder andere The Dialogical Self: Meaning in Movement (1993), Self-Narratives: The Construction of Meaning in Psychotherapy (1995). Ook was hij coauteur van The Dialogical Self in Psychotherapy (2004).
Agnieszka Hermans-Konopka is wetenschapper en behandelaar met een eigen praktijk in de omgeving van Nijmegen. Zij begeleidt samen met Hubert Hermans individuele cli?nten en geeft workshops en cursussen emotionele coaching.
Verschenen in
Genre
Gezondheid & Psychologie
Aantal pagina’s
432
Laatste editie
20 december 2011
Uitgeverij
Pearson Assessment and Information B.V.
ISBN
9789026522413

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic