Het eeuwig kind

1

"Een beginnende schrijver en zijn vrouw zijn in blijde verwachting van hun eerste kind. Als blijkt dat het jongetje het syndroom van Down heeft stort hun wereld in. De vader koestert nog de hoop dat het kind zal sterven aan een hartkwaal, maar het lot bepaalt anders. Sterker nog, omdat de moeder een drukke baan heeft is hij gedwongen het leeuwendeel van de zorg voor het kind op zich te nemen.
Naarmate de jaren verstrijken ontstaat er een hechte band tussen de vader en de opgroeiende zoon. Door zich onder te dompelen in de belevingswereld van een kind met syndroom van Down krijgt de vader vreemd genoeg toenemend inzicht in zijn eigen doen en laten. Iets wat zijn schrijverschap uiteindelijk alleen maar ten goede komt.
In hartverscheurend openhartige bewoordingen schetst Cristovão Tezza de wereld van het syndroom van Down, de daarbij behorende schaamte en de moeizame weg naar volledige acceptatie.
"
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Vertaald door
Arie Pos
Laatste editie
04 april 2012
Uitgeverij
Contact
ISBN
9789025431532 , 9789025434175
Bestel dit ebook vanaf  €15,15 bijAdvertentie

Lezersrecensies (1)

Veel moeilijke woorden maar ...

door: jolie 1 like
Veel lange zinnen en ook veel moeilijke woorden. Atavistisch / fantasmagorie / kosmogonie om maar wat te noemen. Daardoor leest het ook minder snel... Maar heb genoten van het boek... Het gaat over een vader en zijn zoon met het Downsyndroom.. en dan de eerste 25 jaar van zijn leven. De vader...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic