Het Feithhuis

0

Twintig jaar geleden startten de fusies in het hoger beroepsonderwijs. Veel kleine instellingen gingen op in multisectorale onderwijsfabrieken. Legers belanghebbenden stortten zich op de voorbereiding daarvan. Ook in Groningen, waar in 1986 de eerste hogeschool in Nederland tot stand kwam, de Rijkshogeschool Groningen, een school die in 1993 opging in de Hanzehogeschool. Volgens sommigen zou deze fusie rampspoed opleveren. Anderen zagen kansen hun stad op de kaart te zetten of 'universiteitje' te spelen.

De opbouw van de nieuwe instelling ontspoorde geheel. Vijf jaar later eindigde die in een diepe crisis. Waaraan dat lag? Aan de voorbereiding? Aan een gebrek aan visie of kwaliteit? Werd er een ordinaire machtsstrijd uitgevochten? Of was er iets anders aan de hand?
Achter de schermen probeerde de secretaris de zaken zo goed mogelijk op de rails te houden. Een poging die tot mislukken was gedoemd omdat het werkelijke spel zich aan zijn invloed onttrok. Het Feithhuis is zijn reconstructie van deze geruchtmakende start.
Verschenen in
Genre
Literaire non-fictie
Aantal pagina’s
171
Laatste editie
01 maart 2006
Uitgeverij
Gopher B.V.
ISBN
9789051792713
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic