Het geheim van de chakana

0

Peru, 1583. De Spanjaarden heersen al vijftig jaar in het land. De laatste vrije Inca’s wonen in de verborgen bergstad Machu Picchu, maar daar is weinig toekomst voor ze. Sinchi kan, nu hij veertien jaar is, tot hun koning gekroond worden. Maar eerst moet hij een opdracht vervullen, het vinden van een plaats waar zijn mensen een betere toekomst hebben. Hij heeft de omgeving verkend, maar hij is te onzeker om te kiezen. De kroning moet dus wachten. De oude wijze Amauta geeft hem een gouden hanger, de chakana, die hem kan helpen zijn eigen kracht en zekerheid te vinden. Maar voor de uitleg van de chakana moet hij naar het zuiden, op zoek naar de wijze Tunupa. Met vriend Tuco en vriendin Nadi onderneemt hij de verre reis.

Het geheim van de chakana is deel 2 van het driedelige verhaal DE INCAPRINS. Het eerste deel is De urnen van Machu Picchu en het derde De weg naar Paititi.
Verschenen in
Genre
Young Adult , Kind & Jeugd
Aantal pagina’s
176
Laatste editie
08 juni 2015
Uitgeverij
De Vrije Uitgevers
ISBN
9789490035044
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic