Het genootschap van onvrijwillige dromers

5

De Angolese journalist Daniel Benchimol droomt van mensen die hij niet kent. Moira Fernandes, een Mozambikaanse kunstenaar die in Cape Town woont, ensceneert en fotografeert haar eigen dromen. Hélio de Castro, een Braziliaanse neurowetenschapper, filmt hen.

Hossi Kaley, een hotelier en voormalige guerillstrijder met een duister en gewelddadig verleden, heeft een heel andere en zelfs nog geheimzinnigere relatie tot zijn dromen. Dromen brengen deze vier personages bij elkaar in een dramatische reek gebeurtenissen, in een land dat wordt gedomineerd door een totalitair regime dat op de rand van totale ineenstorting. Het genootschap van de onvrijwillige dromers is een politieke, satirische en onderhoudende fabel dat de van de werkelijkheid uitdaagt en in twijfel trekt terwijl het pleit voor de rehabilitatie van de droom als een instrument van bewustzijn en transformatie.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
288
Laatste editie
23 maart 2018
Uitgeverij
NBC - Uitgeverij Koppernik BV
ISBN
9789492313447

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 19,50
Bestel het boek bij Blz. vanaf 19,50
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Lezersrecensies (1)

De kracht van dromen

door: Inge Deutekom 1 like
“De vijgenboom wrong zich in de late namiddag alsof hij gekieteld werd door de wind. Ik mocht hem meteen. De boom schaterde het over de tuinmuur gebogen uit van het lachen en een raaf, of misschien was het ook geen raaf, in elk geval was het een vogel zo dik en zwart als een raaf, viel uit de...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic