Het gevallen land

3

Poplar Farm is al generaties lang het eigendom van Louises familie. Nu is de boerderij in vervallen staat en de bomen eromheen zijn omgehakt. Paul Krovik, een projectontwikkelaar, neemt het landgoed van Louise over nadat zij het niet meer kan bekostigen. Zijn ambitieuze plannen met Poplar Farm worden echter gedwarsboomd door een aantal stevige miscalculaties en de economische crisis, en hij wordt tot waanzin gedreven door de mislukking van zijn droom. Uiteindelijk moet Paul het landgoed noodgedwongen verkopen en de halfafgemaakte woning wordt betrokken door Julie en Nathaniel en hun zoon Copley. Ze proberen te aarden in hun nieuwe omgeving, maar de jonge Copley raakt ervan overtuigd dat er nog iemand in hun huis woont.

Verschenen in
Oorspronkelijke titel
Fallen Land
Genre
Literatuur & Romans
Vertaald door
Auke Leistra
Laatste editie
11 oktober 2013
Uitgeverij
De Bezige Bij
ISBN
9789023484417 , 9789023484813

Hebban recensie

Het tempo ligt ontzettend laag

door Tim van den Brink op 05-02-2014

Aanvankelijk zet schrijver Patrick Flanery de lezer op het verkeerde been. Hij tovert namelijk een zeer spannende en bovenal beklemmende lynchpartij van zwarte Amerikanen uit zijn pen. Deze racistische moord doet zich voor in 1919. De gruweldaad staat voor het omgaan met de misverstanden in de rest van dit boek. Het eerste hoofdstuk is zeer goed geschreven. Dit belooft wat!

Maar dan begint...


Lezersrecensies (1)

Geen verhaal voor een regenachtige sombere periode

door: Cees van Rhienen 1 like
Het wordt meer gewoonte dan uitzondering dat schrijvers voor hun auteurschap in de filmindustrie werkzaam zijn geweest. Zo ook de Amerikaan Patrick Flanery die, na zijn carrière in de filmindustrie naar Engeland is verhuist. Na zijn debuut Absolutie, verscheen in 2013 Gevallen land. In gevallen...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic