Het Gouden Ajax

, , ,

1

Spots 1
In 1965 degradeerde Ajax bijna uit de Eredivisie. Dat dieptepunt werd door de nieuwe trainer Rinus Michels aangegrepen om de trots van Amsterdam drastisch te reorganiseren. In 1966 was Ajax alweer landskampioen.

Aan de hand van Rinus Michels, Stefan Kovács, Johan Cruijff, Piet Keizer en voorzitter Jaap van Praag beklom Ajax de ultieme toppen van
het voetbal. Met als hoogtepunten: drie Europa Cups, de Wereldbeker en zes landstitels.

Cruijff, Keizer, Swart, Krol, Neeskens en alle andere legendarische Ajacieden lieten de wereld genieten van het revolutionaire 'totaalvoetbal'. Wat begon met de beruchte mistwedstrijd tegen Liverpool (Johan Cruijff: 'Het begin van het Nederlandse voetbal') eindigde in Belgrado met de derde Europa Cup op rij. Tienduizenden supporters volgden Ajax op de imposante prestatietocht door Europa.

Het Gouden Ajax, De magische jaren 1965-1973 laat niet alleen de mooiste voetbalfoto's zien uit de meest succesrijke periode van Ajax, het plaatst die prestaties ook in een sociaal-maatschappelijke context. Zo komt een beeld naar voren van een sterk veranderende samenleving, met Ajacieden als iconen van die veranderingen.

Daarmee is Het Gouden Ajax, De magische jaren 1965-1973 meer dan een voetbalboek. Het is een zichtbare herinnering aan de mooiste Ajax-jaren, rechtstreeks uit het hart ontsloten.

Het Gouden Ajax, De magische jaren 1965-1973 is samengesteld door Michel Sleutelberg, Jacob Bergsma, Erik Somers en René Kok die gezamenlijk eerder Het Ajax Boek en Ajax, Wereldclub publiceerden.
Verschenen in
Genre
Lifestyle & Vrije tijd
Aantal pagina’s
352
Laatste editie
20 november 2014
Uitgeverij
Carrera Uitgevers
ISBN
9789048820955


Door lezers

Kampioen Wilskracht / Kampioen Wilskracht in De Wereld Draait Door
31 oktober 2017
  Meer artikelen
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic