Het gouden hallehuus

2

Het jaar is 1776. Een arm boerengezin wordt verjaagd van het door hen gepachte land in Brabant en gaat, met al haar bezittingen in twee kruiwagens, op zoek naar een nieuw bestaan.
Dat vinden zij in het boerendorp Boltum in de Achterhoek.
Als zoon Geurt, vele jaren later, op de heide zijn schapen hoedt, ziet hij een huifkar. Op en om de kar liggen drie dode soldaten in vreemde uniformen en in de bak onder de kar vindt hij een enorme schat aan gouden munten. Hij besluit zich het goud toe te eigenen en verbergt het in een oud dassenhol.
In 1790 trouwt hij met Marie-Louise, de onechte dochter van prins Willem V.
Zware tijden breken aan als in 1794 zeventig duizend Franse soldaten het land over de bevroren rivieren binnenvallen. Prins Willem vlucht naar Engeland en de bevolking moet al die Fransen voeden en kleden. Daarnaast hebben zij ook het nieuwe gezag te aanvaarden.
Bij de herbouw van zijn bakhuis stoot Geurt op een oud skelet in de dubbele achterwand.
Er ontstaat veel beroering in het dorp als duidelijk wordt wie dat is geweest.
Midden in het verhaal staat het mysterieuze en sprekende hallehuus dat haar bewoners kracht en rust biedt...

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
254
Laatste editie
30 juni 2015
Uitgeverij
Uitgeverij Aspekt B.V.
ISBN
9789461537584

Lezersrecensies (1)

Met recht een historische roman!

door: Mieke Schepens 1 like
Dit boek heb ik in een mum van tijd gelezen. Zo nu en dan moest ik even de betekenis van een woord opzoeken. Zelfs al kan ik ongeveer uit het verhaal opmaken wat het zou kunnen betekenen, wil ik dat precies weten. Een roman die me op veel passages ontroerde. Het was mooi om te lezen hoe de...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic