Het Groot Vlaardings Prentenboek

, ,

0

‘Het Groot Vlaardings Prentenboek’ geeft in tekeningen, prenten, gravures en aquarellen een beeld van ‘De voortgang van Vlaardingen’, vanaf de Vlaardingen-Cultuur rond 3.500 jaar voor Christus tot en met de renovatie van Het Hof in 2010.
Gekozen is voor 113 afbeeldingen uit de rijke collecties van het Stadsarchief, het Vlaardings Archeologisch Kantoor, het Museum Vlaardingen, het Hoogheemraadschap van Delfland, het Maritiem Museum Rotterdam, de Atlas van Stolk Rotterdam, het Nationaal Archief en uit de collecties van enkele particulieren.
20 kunstenaars kregen opdracht om in 120 prenten Vlaardingse locaties anno 2009 en 2010 te vereeuwigen, waarbij het landelijke buitengebied van onze stad, de industriële
gebouwen en de realisatie van het Actieplan Wonen ook aandacht kregen. Van deze nieuwe collectie zijn 77 prenten opgenomen.
De toelichting bij de prenten, waarbij uit vele bronnen werd geput, bevat informatie die op z’n minst gedeeltelijk ook nieuw zal zijn voor goed ingevoerde kenners van de rijke geschiedenis van Vlaardingen.
In een inleidend artikel wordt beschreven hoe buitenstaanders naar de stad keken. Plattegronden en een index zorgen ervoor dat ieder elke prent in de huidige stad kan plaatsen. We denken dat jongere, oudere en toekomstige generaties aan dit boek
genoegen zullen beleven.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
444
Laatste editie
03 december 2010
Uitgeverij
Artemis B.V.
ISBN
9789077075784
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic