Het grote regionale bakboek

0

Bakker Noël Cuppens hing in mei zijn voorschoot aan de kapstok en ging met verdiende rust. Maar toch knaagde er nog iets. Hij besefte dat de jonge bakker die zijn zaak overnam, niet zou werken volgens de oude recepten die hij gebruikte. Recepten uit de jaren 20, 30, 40 en 50 die zijn grootvader en vader ontwikkeld hadden en die hij nog verfijnde door constant te experimenteren met hoeveelheden, baktemperaturen en tijden.

Hij vond het zonde dat deze recepten verloren zouden gaan en besloot in een 'heemkundige reflex' ze voor het nageslacht in een boek te gieten. Samen met Vertelpunt Uitgevers resulteerde dat in "Het grote regionale bakboek" waarin 40 oude, beproefde en super heerlijke recepten zijn opgenomen. Van zwarte woudbrood via theekoek tot havermoutkoekjes en knöbbelkesvlaai.

Recepten waarvoor in het verleden enkele grote koekjesfabrikanten geld hadden willen geven en die op het verlanglijstje stonden van twee Belgische wielerploegen én twee kledingketens. Er waren zelfs plannen om in China een fabriek op te starten voor de productie van zijn havermoutkoekjes. Noël trok er echter niet aan om industrieel te gaan bakken en hield de boot af. En nu geeft hij ze dus vrij in zijn bakboek. De mensen die deze artisanale recepten uitprobeerden zijn laaiend enthousiast en de vraag naar het boekje stijgt met de dag.
Verschenen in
Genre
Culinair
Aantal pagina’s
101
Laatste editie
17 oktober 2014
Uitgeverij
Vertelpunt Publishing
ISBN
9789491220661

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 22,95
Bestel het boek bij Blz. vanaf 22,95
bestellen
bestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic