Het Hercynische Woud

18

In Het Hercynische Woud neemt Van der Vlugt de lezer mee naar de eerste eeuw voor Christus. Op de van haar bekende, spannende wijze beschrijft ze het leven van de Romeinse verkenner Rufus, die tegen zijn zin met het leger van Julius Ceasar terechtkomt in de uitgestrekte wouden van Germanië. De strijd tussen de Romeinen en de Germanen is een harde strijd. Als Rufus gevangengenomen wordt door een Germaanse stam, leert hij zijn vijanden op een heel andere manier kennen. Zijn twijfel over de oorlog neemt toe. Dan barsten de gevechten opnieuw los en Rufus komt voor de keuze te staan of hij de Romeinen steunt, of zijn nieuwe vrienden van de Germaanse stam. Voor kinderen die de boeken van Simone van der Vlugt nog niet kennen, is Het Hercynische Woud een prachtige kennismaking met haar werk.

Verschenen in
Genre
Kind & Jeugd
Laatste editie
23 maart 2005
Uitgeverij
Kidsbibliotheek
ISBN
9789056376673
Advertentie

Lezersrecensies (4)

Een aanrader voor iedereen die van historische boeken houdt!

door: Nora Reijgwart 1 like
Het Hercynische woud van Simone van der Vlugt gaat over de Romeinse jongen Rufus, die verkenner is bij het leger. Tijdens zijn verkenning van het Hercynische woud wordt hij aangevallen door een beer die zijn paard aanvalt. Nadat hij de beer heeft weggejaagd, gaat hij slapen. Als hij wakker wordt,...

Recensie Het Hercynische Woud

door: Zazou 1 like
Een leuk boekje dat een goede impressie geeft van de strijd van de Romeinen tegen de Galliërs. Het wordt heel beeldend beschreven, je ziet het zó vóór je!

Recensie Het Hercynische Woud

door: Renate Schouten 1 like
Leuk boekje en uiteraard veel te dun. Maar De Rode Wolf is de uitgebreide versie van Het Hercynische Woud, dus dat wordt, heel naar, hem aanschaffen!

Recensie Het Hercynische Woud

door: Janneke Bouwman 1 like
Gelezen mei 2007. Wat een geweldig leuk boekje! Ik heb het in iets meer dan een uur gelezen en vond het veel te dun. Dit zou als schets kunnen dienen voor een prachtige historische roman.

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic