Het hoe

8

Lijsten 1

Na De wil en de weg, volgens Mark Schaevers in Humo het interessantste schrijvershandboek dat in ons taalgebied op de markt is, richt Jan Brokken zich in Het hoe tot de meer gevorderde schrijvers. Het componeren van een boek staat centraal in Het hoe, waarbij het Brokken niet uitmaakt of het een roman, een novelle, een thriller of een non-fictieboek is. In alle literaire genres moet het verhaal pakkend verteld worden en het drama een dwingende intrige krijgen. Brokken plukt zijn voorbeelden uit de wereldliteratuur en soms ook uit zijn eigen lange ervaring als schrijver. Aan de hand van toneelstukken en films laat hij de finesses van de dramatische opbouw zien. Het hoe nodigt schrijvers uit tot nadenken over vorm, stijl, taal. Tegelijk spoort het aan tot grondig lezen.

Verschenen in
Genre
Onderwijs & Wetenschap
Laatste editie
03 september 2011
Uitgeverij
Uitgeverij Atlas Contact b.v.
ISBN
9789045704616
Bestel dit boek vanaf  €19,99 bij

bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Lezersrecensies (1)

Goed vervolg op 'De wil en de weg'

door: Christian Deterink 1 like
Dit boek vormt min of meer het vervolg op ‘De wil en de weg’, het eerste schrijfboek van Jan Brokken. Was dat boek bedoeld voor de beginnende schrijver, dit boek richt zich meer naar de gevorderde schrijver. En dat doet hij in een zelfde soort vorm: in vaak niet al te lange hoofdstukken...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic