Het huis met de veranda

0

Het huis met de veranda speelt zich af op het platteland van Polen en Oost-Duitsland en vertelt het verhaal van de boerenzoon Stanislaw Kabelski. Hij verliest al jong zijn vader en zijn moeder hertrouwt met de knecht Roman. Als Stanislaw ouder wordt, voelt hij zich van zijn plaats verdrongen door Roman. Het is immers de boerderij van zijn vader, maar zijn moeder en Roman maken de dienst uit. Hij voelt zich daardoor niet meer dan een knecht op het land van zijn vader.
Als de Tweede Wereldoorlog uitbreekt, wordt Stanislaw gedeporteerd naar Duitsland om op een boerderij te gaan werken. Hoewel hij door het boerenechtpaar niet slecht behandeld wordt, vindt hij ook hier geen rust. Hij ondervindt de verwoestende gevolgen van een oorlog. Op zijn zoektocht naar liefde en geluk drijft het leven hem steeds verder weg van huis.

Ton Zevenhoven (1958) schrijft verhalen waarin historische en wetenschappelijke feiten vermengd worden met fictie. Zo verscheen eerder de roman 'Het veen' van zijn hand, dat zich afspeelt in de ijzertijd. Als kind schreef hij al verhalen, maar later verdween het. Op middelbare leeftijd heeft hij het weer opgepakt en volgde een cursus 'Creatief Schrijven'
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
134
Laatste editie
16 februari 2016
Uitgeverij
Mijnbestseller.nl
ISBN
9789463185516

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 14,95
Bestel het boek bij Blz. vanaf 14,95
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic