Het imhotep protocol

0

Het Imhotep Protocol en de tekenen van eeuwigheid brengt je aan het hof van farao Amenhotep III. Naar het jaar 30 van zijn regeerperiode, waarin zijn vertrouweling wijsgeer Amenhotep zoon van Hapoe, de opdracht krijgt zijn farao de rite van de wedergeboorte te laten ondergaan. Alleen kan de uitvoering van dit ritueel niet beperkt blijven tot een symbolische daad. Een eeuwenoud protocol vereist een werkelijke verrijzenis uit de dood.

In het heden raakt egyptoloog Eric Prinssen geïntrigeerd door het verhaal van een jonge vrouw. De beelden die aanhoudend in haar dromen terugkeren en zij opgetekend heeft in 22 schetsen vol magische cirkels en oude symboliek, vormen een mysterie dat haar leven ingrijpend is gaan beheersen. Kort daarop wacht Prinssen de confrontatie waarbij het fenomeen van de zielsuittreding zich in volle intensiteit aan hem manifesteert.

Het verhaal voert je verder naar de heilige stad Jeruzalem, waar dienaren Gods een voor Prinssen onbekende leer praktiseren en oude conflicten een vergaand vervolg kennen. Naar een spiritueel geladen 'krachtplaats' in de Egyptische woestijn, waar ooit de eerste in steen gebouwde piramide werd opgericht en naar het Huis van Osiris aan de oever van de Nijl, waar de 'gevoelige mens' nog altijd de eenwording met mystieke krachten ondergaat.

Doorzien hogepriester Amenhotep zoon van Hapoe en egyptoloog Eric Prinssen de tekenen van het eeuwig voortbestaan? Blijkt 'de Vlucht van de Horusvogel' van alle tijden te zijn?

Als Prinssen in Het Imhotep Protocol op indringende wijze te maken krijgt met het fenomeen van buitenlichamelijke ervaringen, verandert dit zijn denken - fundamenteel.

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
370
Laatste editie
13 september 2014
Uitgeverij
Uitgeverij Aspekt B.V.
ISBN
9789461535184

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 24,50
Bestel het boek bij Blz. vanaf 24,50
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic