Het is de bedoeling dat u in dit mediacircus blijft achterlopen

0

Wie kijkt er nog naar de televisie, iedereen heeft toch een iPad? Waarom zijn de blote borsten van Kate Middleton nieuws? Mogen journalisten zo maar alles opschrijven of is er nog een rechter die daar een stokje voor kan steken?
In Het is de bedoeling dat u in dit mediacircus blijft achterlopen geeft Hugo Arlman een onversneden en goed onderbouwd antwoord op dergelijke vragen en verbindt hij de media met de wereld van het recht.
Wat rechters zeggen is toch ook maar een mening? Waarom staan er niet altijd cameraâ s in de rechtzaal? De Telegraaf tegen de AIVD, â Jezus Redtâ tegen het recht van bestuurders, Zembla en Vrij Nederland tegen het Openbaar Ministerie.

Hugo Arlman is freelance journalist en voormalig redacteur van Vrij Nederland. Hij deed de redactie voor de tv-documentaire Langgestraft en maakte samen met John Peters de driedelige documentaire Vrouwen achter tralies. Hij schrijft voor De Nieuwe Reporter over media en voor het NJB (Nederlands Juristenblad) over recht en media. Eerder publiceerde hij De Val van de Rode Burcht en Van de Prins geen kwaad (beide met Gerard Mulder) en 20x logeren en fietsen rond de Mont Ventoux (met Tjakko Knoop Pathuis).
Verschenen in
Genre
Mens & Maatschappij
Aantal pagina’s
124
Laatste editie
13 maart 2014
Uitgeverij
Brave New Books
ISBN
9789402116823
Bestel dit ebook vanaf  €7,50 bijSchrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic