Het is er niet van gekomen

0

Voor Kees Klok is het epistolaire genre bij uitstek een vorm van literatuur. Dat is allereerst een gevolg van de invloed van de Engelse literatuur, waarmee hij al vanaf zijn vormende jaren een intensief contact heeft, maar ook van die van zijn bet-oudtante van moederszijde, Elizabeth Bekker (1738-1804). Zij is beter bekend als Betje Wolff, mede-auteur van ondermeer De Historie van mejuffrouw Sara Burgerhart, een roman in brieven die zij samen met Aagje Deken schreef.

Op tweede kerstdag 2007 overleed de grote liefde van Kees Klok, vertaalster, dichteres en taalkundige Stella Timonidou. Zeven jaar later besluit hij haar een reeks brieven te schrijven, waarvan sommigen werden gepubliceerd op zijn weblog en in verschillende tijdschriften, waaronder Ballustrada. Vijftig van deze brieven zijn nu door de auteur gebundeld in deze uitgave. Zij bevatten herinneringen en belevenissen die zich zowel in Nederland als in Klok's tweede vaderland, Griekenland, afspelen.

Verschenen in
Genre
Literaire non-fictie
Aantal pagina’s
214
Laatste editie
28 augustus 2015
Uitgeverij
Uitgeverij Liverse
ISBN
9789491034510
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic