Het is stil waar het niet waait

4

Twee families, het gewelddadige gezin waar Gust ave opgroeit en het warme nest van Julia, verstrengelen tegen de achtergrond van de Eerste Wereldoorlog. Ze worden verliefd en trouwen, maar Gust ave heeft nog een andere liefde: de zee. Hij kan zijn droom om zeeman te worden niet opgeven, Julia legt zich hierbij neer . Hun relatie is hartstochtelijk, maar ook uitputtend. Het gezin breidt zich uit, Gust ave voert voortdurend strijd om een balans te vinden tussen zijn twee grote liefdes. Wanneer de Tweede Wereldoorlog uitbreekt, mist het gezin de kans om de oversteek naar Engeland te maken. Gustave voelt zich gedwongen om voor de Duitse bezetter te werken om zijn gezin te onderhouden. Na de bevrijding wordt hij hiervoor afgestraft. Hij kiest uiteindelijk voor een baan als kapitein in de hoop dat de vrijheid die de zee hem biedt, kan opwegen tegen het vreselijke stigma dat hem op het land achtervolgt.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
16 november 2015
Uitgeverij
Uitgeverij Vrijdag
ISBN
9789460013997
Advertentie

Hebban recensie

Clichématig verhaal over een getroebleerde liefde

door Susanne op 06-03-2016

“Zij gaf hem het warme, echtelijke bed, het huiselijke en de kinderen. Van hem kreeg ze zijn wijde-wereld-aureool, zijn avontuurlijke verhalen, de reusachtige vis die hij met een loofbos op zijn rug voorbij zag zwemmen, zoals hij het een keer plagerig beschreef in een van zijn brieven.”

Elisbeth Marain
(1943) neemt ons in haar op autobiografische feiten beruste roman Het is stil waar het niet...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic