Het is wit en staat in de weg

0

Wat doe je als universiteitsblad wanneer een student zich meldt met het aanbod om stukjes voor je te gaan schrijven? Over haar ervaringen als coassistent? Dan zeg je "ja graag, maar laat er eerst maar een of twee zien". Want we willen natuurlijk wel weten of de student in kwestie een beetje kan schrijven. Dat wil zeggen: vlot, toegankelijk, geen ellenlange uitweidingen over medische problemen die uitsluitend vakgenoten interesseren, liefst ook niet alleen maar verhalen waar het bloed van afspat, en, als het niet te veel gevraagd is, graag ook een beetje humor.
Ze ging het proberen. O ja, we vroegen ook nog of ze een beetje tegen kritiek kon, zodat ze het commentaar en de suggesties vanuit de redactie zonder al te veel tegenstribbelen in haar stukken zou verwerken. Enig lerend vermogen op tekstueel vlak zou zeer op prijs worden gesteld.
Overbodig te zeggen dat het allemaal is gelukt. Boeiende verhalen, stuk voor stuk. Niet dat Anna Verhulst alle redactionele opmerkingen voor zoete koek aannam, gelukkig niet. Een schrijver staat voor zijn of haar woorden, ook een aspirant schrijver. Zo hoort het. Maar niemand heeft alle wijsheid in pacht, alles komt neer op de argumenten. En daar luistert Anna naar. En ze brengt ze in, ter verdediging van haar eigen keuzes. Het resultaat: een zeer prettige samenwerking en mooie columns. U heeft een fraaie bloemlezing in handen.
Wammes Bos
Observant, onafhankelijk weekblad van de Universiteit Maastricht
Anna Verhulst (Utrecht, 1991) schreef columns over haar belevenissen als coassistent tijdens het vierde en vijfde jaar van haar geneeskundestudie aan de Universiteit Maastricht.
Verschenen in
Genre
Literaire non-fictie , Korte verhalen
Aantal pagina’s
60
Laatste editie
14 oktober 2015
Uitgeverij
De Vrije Uitgevers
ISBN
9789071937408

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 12,95
Bestel het boek bij Blz. vanaf 12,95
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic