Het jaar 2006

0

De Nederlandse politiek staat in 2006 op haar kop. Gemeenteraadsverkiezingen in maart en vervroegde Tweede Kamerverkiezingen in november veranderen het politieke landschap. Traditionele partijen verliezen fors en partijen zoals SP en PvdV van Geert Wilders spinnen daar garen bij. Als enige land in de wereld krijgen wij een Partij voor de Dieren in het parlement.
HET JAAR 2006
Als D66 het kabinet-Balkenende II op 29 juni opblaast, verlaat een groot aantal coryfee de politiek. Het omstreden VVD-Kamerlid Ayaan Hirsi Ali wijkt uit naar de VS.
Internationaal is er ook van alles aan de gang. President Bush verliest veel steun in eigen land. De Joegoslavische ex-president Slobodan Milosevic sterft in zijn cel in Scheveningen. Terroristische aanslagen zijn aan de orde van de dag, maar in Europa en in eigen land blijft het relatief rustig. Door de economische groei is er bij ons weer wat meer vertrouwen in de toekomst. De groei in China is zelfs onstuimig. Het onderscheid tussen de particuliere ziektekostenverzekering en het ziekenfonds wordt opgeheven. De invoering van deze nieuwe zorgverzekering leidt tot enige chaos. Nederland haalt grote sportsuccessen tijdens de Olympische Winterspelen en bij andere evenementen, maar het WK-voetbal wordt een teleurstelling. Beroemde langenoten zoals Gerard Reve, Karel Appel en Faas Wilkes ontvallen ons. Het weer is op drift. Juli wordt de warmste maand aller tijden, maar augustus een van de natste. De nazomer is daarentegen schitterend. Al deze en tal van andere nieuwsfeiten vindt u in dit jaarboek.
Verschenen in
Aantal pagina’s
189
Laatste editie
20 december 2006
Uitgeverij
House of Knowledge.
ISBN
9789085103578

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic